Майстор Гълъбова.

Родена през 1972 г. Започва да практикува джудо на 13 г под ръководството на Едмонд Леви. Три години по-късно я поема Анжелина Янева. През 1990 г японският майстор по джудо (тогава 6 дан) – Кентаро Цуджихара подготвя националния отбор по джудо за олимпиадата в Барселона. Сред тях е й Любов Гълъбова.

536 победи

за 33 години

142 медала

състезателна кариера

Като състезател по джудо най-големи успехи постига през 1994 г, взимайки златния медал на световната купа по джудо в София. През същата година става бронзова медалистка от Световното първенство по самбо в Нови Сад. Повтаря успеха и през 1997 г.

След завършване на НСА през 1998 г с отличие, продължава обучението си в Япония. Запознава се с различни методи на преподаване в различните школи на страната. През 2004 г заедно със съпруга си са изпратени в Египет за три години за подготовката на националния отбор по джудо и предстоящото Световно първенство в Кайро. При завръщането в Япония се установява в Хирошима. Започва съвместно преподаване с майстор Такехиде Накатани в гимназия Корю. Той е първият олимпийски шампион на страната на изгряващото слънце и известен със своята “убийствена” техника. В същият град е и не безизвестният – Такао Кауагучи, олимпийски шампион от Мюнхен, директор на съдийската комисия в Азия и генерален секретар на съдийската комисия към Общо японската джудо федерация.

На 34 години е удостоена от световната федерация по джудо с 6 дан.

От 2008 г до напускането на Хирошима през 2011 г преподава самостоятелно джудо в гимназия Кучита. След завръщането си в България започва да преподава в софийския университет заедно с доц. Анжелина Янева, доц. Емил Прокопов и ас. Валерия Луканова.

През 2013 открива собствен клуб по джудо в София. Дипломира се като магистър по физическо възпитание и спорт в НСА с отличие. Златен медал печели на Световното първенство по комбат рестлинг във Варна през 2015 г.

През месец април 2016 г. покрива 7 дан от световната федерация по джудо. Два месеца по-късно печели европейската титла за майстори.